Campings onderweg Frankrijk

campings langs de snelweg Frankrijk

Frankrijk is een fantastisch land om in te vertoeven. Het land beschikt over een zeer mooie natuur en nodigt uit om lange wandelingen te gaan maken. Het is net die prachtige natuur die er eveneens voor zorgt dat steeds meer mensen er voor kiezen om gebruik te maken van een camping om hun vakantie door te brengen.

Frankrijk is dan ook een land dat kampeerders een warm hart toedraagt. Overal zijn leuke en eigentijdse overnachtingscampings opgezet die beschikken over moderne faciliteiten en de nodige activiteiten aanbieden voor zowel jongeren als volwassenen. Op deze manier kan je dicht bij de natuur verblijven en zal je, je ongetwijfeld geen moment vervelen.

Wil je graag een camping onderweg boeken op een centrale locatie? Ook dat is geen enkel probleem! In de directe omgeving van de belangrijkste Franse autosnelwegen zijn immers diverse campings langs de snelweg terug te vinden die je de mogelijkheid bieden om er te verblijven tegen zeer scherpe prijzen.

Campings langs de snelweg in Frankrijk boeken

Veel mensen stellen zich de vraag of ze een plaats op een overnachtingscamping in Frankrijk op voorhand moeten reserveren. Op zich is het vaak wel mogelijk om gewoon naar een camping langs de snelweg in Frankrijk te rijden er een plaats te vragen, maar er zijn uitzonderingen. Neem nu bijvoorbeeld het hoogseizoen.

Tijdens de zomermaanden zijn er erg veel mensen die niet alleen voor een langere periode op de camping verblijven, maar die bijvoorbeeld ook gewoon op doorreis zijn. Hierdoor kan de camping al snel vol komen te zitten waardoor er voor jou geen plaats meer is.

Wil je echt zeker zijn van een beschikbare plaats en je ben je van plan om in het hoogseizoen te gaan kamperen langs de autosnelweg in Frankrijk, dan is het zeker en vast wel aan te raden om op voorhand even contact op te nemen met de camping in kwestie.

Overnachtingscamping langs Route du Soleil

Langs Autoroute du Soleil vind je onderweg veel campings langs de snelweg. Deze autoroute bestaat uit de snelwegen A6, A7 en A31 en de bekendste plaatsten zijn Dijon, Lyon, Metz, Avignon, Orange en Marseille. Ieder jaar is het weer een enorme drukte met lange files op deze snelwegen naar Zuid Frankrijk, vooral op de beruchte zwarte zaterdagen is het heel druk en dan is een overnachtingscamping langs Route du Soleil zeker aan te raden!

Alternatieve routes voor de A7

Veel vakantiegangers nemen door de enorme drukte dan ook een alternatieve routes voor de A7 naar Zuid Frankrijk, Spanje of Marokko en wel via de snelwegen A10 en A20:

Optie 1: Snelweg A10

De snelweg A10 wordt ook wel l’Aquitaine genoemd en verbindt Parijs via Orléans, Tours en Poitiers met Bordeaux.

Optie 2: Snelweg A20

De snelweg A20 is de andere alternatieve route naar het zuiden en uiteraard weer terug naar het noorden. Deze autoroute wordt ook wel l’Occitane genoemd en verbindt de steden Vierzon en Montauban met elkaar. Naast de A20, bestaat deze autoroute ook uit op de A62, A71 en sluit deze bij Donzenac aan op de A89.